Terug

informatie materialen

Hieronder vind je informatie over de meest gebruikte materialen bij de vervaardiging van onze sieraden.

Wij vermelden altijd, zoveel mogelijk en indien bekend, om welke materialen het gaat. Bij de inkoop letten we op de juiste kwaliteit en zorgen voor nikkelvrij materiaal. Uiteraard is de kwaliteit van sterling 925 zilver, goud en de echtheid van Swarovski Elements gewaarborgd.
 

Wat is Rhodium en waarom is het gebruik hiervan bij sieraden zo gewild?
Rhodium is een hard, zilverwit metaal dat grote gelijkenissen vertoont met andere edelmetalen zoals Platina. Bij rodineren wordt er een laagje rhodium op het edelmetaal aangebracht. Omdat Rhodium zeer hard is (het is vrijwel net zo hard als Chroom), beschadigen de sieraden niet of nauwelijks, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Gerodineerd zilver is sterker, oxideerd niet, is niet gevoelig voor atmosferische invloeden, wordt minder snel dof en behoudt hierdoor langer zijn glans en elegantie.
 
Swarovski Crystal
Swarovski Elements is het bekende merk van de mooiste glaskristallen vervaardigd door Swarovski. Ooit maakte Daniel Swarovski dit glas en al snel werd dit in allerlei siervoorwerpen gebruikt. Internationale designers werken veel samen met Swarovski om zo de mooiste creaties te creëren. De elementen bestaan uit diverse vormen en een groot aantal kleuren waardoor je elk sieraad kunt verfraaien. Een sieraad met Swarovski heeft een prachtige uitstraling.

Goldfilled goud of rosé goud
Goldfilled betekent dat er een laag van 14 k of 24 k goud mechanisch aan een basismateriaal (meestal koper) wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze goudlaag moet tenminste 1/20e deel van het totale gewicht zijn. De goudlaag is echter vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime Jewelry`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud. Goldfilled is wel weer duurder dan verguld of goldplated materialen omdat er meer goud in zit. Als een sieraad gold filled is, heeft u echt iets waardevollers in uw bezit. Bij gold filled wordt namelijk dubbel zoveel goud gebruikt als bij gold plated, bovendien is het gebruikte goud ook nog van veel betere kwaliteit. Uiteindelijk wordt ook bij gold filled een metalen basis gebruikt, maar de laag goud die erover zit is veel dikker. Gold filled sieraden bevatten dus meer goud, en zijn daardoor meer waardevol. Ze gaan bijvoorbeeld relatief lang mee, zo’n tien tot dertig jaar. Ze zullen veel minder snel slijten en ook zijn ze prettiger te dragen voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld nikkel of lood. Het enige nadeel is eigenlijk dat u veel meer betaalt voor gold filled voorwerpen dan wanneer u kiest voor gold plated.

Vermeil goud
De term Vermeil wordt gebruikt voor goudkleurige sieraden gecoat, net als bij de term gold plated of wel verguld. Maar deze vergulding is op een basis van Sterling Zilver (dus Goud op Zilver) sieraden hebben dus een basis van echt Zilver, over het zilver is een heel erg dun laagje goud gegoten / gespoten. Een voordeel hiervan is dat vermeil sieraden, mocht de goudlaag vervagen op de duur, altijd nog de basis echt zilver behouden blijft. Dit laagje wordt aangeduid in microns. Hoe hoger de micron, hoe dikker de laag, hoe hoger de prijs.
 
Strass
Strass of rhinestone is een op diamant gelijkend materiaal op basis van glas. Het procedé voor de productie van strass is ontwikkeld door Georg Friedrich Strass (1701-1773), naar wie het materiaal ook is genoemd. Door het procedé dat Strass ontdekte, ontstaat een glas met andere weerkaatsing van het licht. De weerkaatsing benadert de weerkaatsing van het diamantkristal, waardoor strass veel meer flonkert dan geslepen glas.
 
Sterling zilver 925
Deze behoort tot de groep edele metalen. 925 zilver of sterling zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het tweede metaal wordt steeds toegevoegd om de slechte eigenschappen van zuiver zilver te vermijden. Zuiver zilver is een zacht en buigzaam materiaal. Hierdoor zijn sieraden uit zuiver zilver vatbaar voor krassen en gaan ze snel stuk. Het koper in 925 zilver zorgt voor de versteviging en maakt het sieraad meer bestand tegen schade. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. Een sieraad van dit zilvergehalte is voorzien van een 925 stempel waardoor u gegarandeerd kwaliteit in huis haalt. De verhouding van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal is vastgelegd in de waarborgwet van 1986 om consumenten te beschermen tegen fraude. Er bestaan ook ‘lagere’ legeringen zoals 835 en 800, het tweede resp. derde gehalte zilver. De afkorting: bwg (beneden wettelijk gehalte) duidt op een lager zilvergehalte dan 800. In overeenstemming met de Engelse wetgeving gebruikt men in meerdere landen voor juweliersartikelen, die bestaan uit een zilverlegering met een lager zilvergehalte dan "Sterling" zilver" (925 duizendsten of: "eerste gehalte") de term: white metal.
 
Tibetaans zilver bwg
Tibetaans zilver is een witte metaallegering (een mengsel van zilver samen met andere metalen zoals koper.) Tibetaans zilver bevat dus een gedeelte zilver maar het is niet mogelijk om nauwkeurig het percentage te vermelden. Het is dus bwg. Deze zilver legering wordt veel gebruikt in sieraden omdat het wel de kwaliteiten van zilver heeft, maar veel goedkoper is.
 
Silver plated
Op sommige onderdelen is de term "silver plated" of "sterling silver plated" van toepassing. Dit betekent dat het voorwerp niet van zilver is, maar is verzilverd met een heel dun laagje zilver. Een laagje zilver wordt aangebracht op een grondmetaal, meestal koper. Bij 'silver-plated' is het laagje zeer dun en aangebracht door middel van galvaniseren. Bij 'silver-filled' is de zilverlaag dikker door dompelen in een zilverbad, hiervoor geldt een norm voor het zilvergehalte. Silver-filled en silver-plated zijn een goedkoper alternatief voor zuiver zilver en het geeft een sterker product.
 
Stainless steel of RVS
RVS betekent roestvast staal. Het is een stevig en hard metaal en vindt steeds meer zijn toepassing in sieraden. Het grote voordeel is dat RVS niet alleen heel hard en stevig is, maar ook niet verkleurt. Het metaal is dus heel duurzaam. RVS wordt verguld of verzilverd in sieraden. Dit laagje kan er wel af slijten op den duur. Maar het staal blijft zilverkleurig grijs. Dus niet zoals metaal zwart of groen. Het grote voordeel van rvs is dat het anti allergisch is en daardoor kan eigenlijk iedereen het dragen.
 
Miyuki Delica’s
Miyuki is Japan's oudste kralen fabrikant. Hun Delica Kralen, ook wel cylinder beads genoemd, zijn wereld beroemd om hun hoge kwaliteit. Miyuki kralen onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit, uniformiteit in afmetingen en een groot aantal prachtige kleuren. De gouden en zilveren kralen zijn van plated kwaliteit of gegalvaniseerd en hebben dus een echt gouden of zilveren laagje. De Miyuki kralen hebben een prachtige glans.
 
Natuurstenen of edelstenen
Natuurstenen zoals bijv. Amazoniet, Jasper, Amethist, Agaat en Opaal komen slechts beperkt voor. In het algemeen geldt: hoe zeldzamer, hoe duurder. Ze worden ook wel half edelstenen genoemd, maar eigenlijk is deze naam niet de juiste voor deze stenen. Sinds 1967 wordt deze naam eigenlijk officieel niet meer gebruikt. In de volksmond nog wel. Alle stenen in deze categorie vallen onder de edelsteen. De prijs wordt meestal bepaald door de kleur, vorm, schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Dit bepaald mede de prijs van het sieraad waarin ze verwerkt zijn.
 
Facetgeslepen glaskralen
Deze zijn gemaakt van kristalglas. Het glas wordt in facetten geslepen, zoals kristal. Facet is een plat geslepen oppervlak. Een facetkraal breekt en reflecteert licht op dezelfde manier als een prisma. Veel van deze kralen hebben een speciale coating zoals AB. Dit staat voor Aurora Borealis het noorderlicht Deze coating wordt door hitte op de kraal aangebracht en zit meestal maar op een gedeelte van de kraal. Wij gebruiken de glas facetkralen AB en de Tsjechische facetkraal van hoge AA kwaliteit.
 
Glaskralen
Glaskralen worden gemaakt in een enorme verscheidenheid van vormen en kleuren. Ze zijn mooier van kwaliteit dan bijv. kunststof of acryl kralen. Sommige glaskralen worden op een mandrel handmatig gemaakt in de vlam van een brander. Een andere manier is machinaal glas te verhitten en door een machine te persen. De zogeheten drukbeads. In onze collectie vind je glaskralen vervaardigd d.m.v. beide technieken.
 
Parels
KyWi Jewelry maakt voornamelijk gebruik van glasparels en zoetwater parels. Glasparels hebben een kern van glas. Er bestaan ook kunststof parels, die zijn kwalitatief minder mooi. Wij gebruiken dus altijd hoge kwaliteit glasparels of echte parels. Om de mooie glans te verkrijgen worden er een aantal lagen op gespoten of in een waxbad gedoopt. Glasparels zijn in vele maten en vormen verkrijgbaar. De natuurlijke zoutwater parels, die ook echte parels genoemd worden, zijn uiterst zeldzaam en dus kostbaar. De glasparels zijn van mooie kwaliteit en zijn er ook in verschillende prijsklassen.

Daarnaast maken wij veel gebruik van de zoetwaterparels, prachtige kwaliteit en gecultiveerde parels gekweekt in zoetwater. Zoetwaterparels ontstaan in mossels (ipv oesters), die in meren worden gekweekt. Algemeen gesteld, zijn zoetwaterparels veel vriendelijker geprijsd dan hun zoute zusjes. Dit komt enerzijds doordat de kweekmethode aanzienlijk goedkoper is, anderzijds doordat een oester in de oogstperiode 1, hooguit 2 parels kan aanmaken. Voor de mossel geldt dat die in dezelfde periode wel 20 - 60 parels kan produceren! Daarnaast is er een verschil in samenstelling. Zoetwaterparels bestaan geheel uit paarlemoer, terwijl hun zoute zusjes bestaan uit een ronde kalkbol met daaromheen een laagje paarlemoer, dat vaak niet dikker is dan een halve millimeter.
 
Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
KyWi Jewelry 9.3 / 10 - 93 Reviews @ Webwinkel Keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »