Terug

Maattabel & tips

Op deze pagina vind je maattabellen voor sieraden, de tabellen kunnen je helpen de juiste maat te kiezen voor je ring, lengte ketting of armband.


* Maattabel voor kettingen

Hieronder zie je op de tekening hoe de standaard ketting lengtes ongeveer vallen.

Houd er rekening mee dat een dunne of vollere hals invloed hebben op de lengte. Een choker maat is ongeveer 35-39 cm.

Voor een exacte maat meet gewoon met een centimeter de lengte van de ketting naar uw wens.
kies de lengte die daar het dichtst bij in de buurt ligt.

  

* Polsmaat nemen dames of heren armbanden

Voor een juiste maat van uw armband kunt u het beste uw polsmaat opgeven.
Dit kan in het bestelproces genoteerd worden. Een gemiddelde damesmaat is 18 cm.
Voor heren ongeveer 19-20 cm.Meet uw pols met een centimeter en geef deze maat aan ons door. Zo bent u altijd verzekerd van een goed passend sieraad.

Geen centimeter in huis? Neem een touwtje, meet de omvang (niet te strak) en leg dit langs een liniaal om de polsmaat af te meten.

 

* Maattabel voor heren armband 

  

Neem uw polsmaat op. Meet de omvang van uw pols zoals op onderstaande afbeelding met een centimeter.
 

Strak gemeten is dat bijvoorbeeld 19 cm. (Dat is de gemiddelde polsmaat van mannen)
Tel daar dan 2 cm bij op. In dit geval wordt het dan 21 cm en is dat jouw maat voor een heren armband. Iets langer of iets korter zal dan ook passen.
Als je de heren armband liever heel losjes wilt hebben, dan tel je daar nog eens 1 cm bij op.
In het voorbeeld bestel je dan een armband met een lengte van ongeveer 22 cm.

Stap voor stap:

  1. Meet de omvang van je pols in cm
  2. Tel daar 2 cm bij op
  3. Bestel je heren armband in die maat met een marge van ongeveer een ½ cm.

 

* Maattabel voor ringen

Meet eenvoudig uw ringmaat met onderstaande tips. Het beste kunt u uw ringmaat bij een juwelier laten meten. Lukt dat niet dan kunt u zelf onderstaande stappen volgen.

  

Uw maat omrekenen van Europese maat naar Engelse en VS ringmaten.
In Nederland is het gebruikelijk de diameter maat te gebruiken

  

 

Tips om je sieraden mooi te houden:

Dragen

Allereerst: draag geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door te hard stoten. Daarnaast bestaat de kans de sieraden te verliezen. Doe je ringen af met handen wassen! Stel je sieraden ook niet bloot aan te fel zonlicht. Parels en kleurstenen kunnen daardoor verkleuren. Pas op met Parfum! Spuit geen parfum op je ketting, oorbellen of collier. Tip: Doe wat parfum op en laat het drogen, draag daar na pas je sieraden.

Bewaren

Het is het beste om sieraden niet los in een lade of doosje te leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg elk sieraad apart op om krassen te voorkomen.

Verzilverd en verguld materiaal

Verkleuring van het vergulde of verzilverde laagje vindt plaats als sieraden in aanraking komen met o.a. transpiratievocht, water, crèmes & parfums of bij een verhoogde zuurgraad van de huid. Het advies is dus hier zorgvuldig mee om te gaan. Niet dagelijks dragen ivm transpiratie, niet dragen tijdens douchen en zwemmen, niet s nachts dragen. Let op: wij bieden geen garantie op verkleuring. Indien bekend is dat je huid een hogere zuurgraad bevat adviseren wij een laagje blanke nagellak op de sieraden aan te brengen. Zoek een alternatief, zoals stainless steel of echt goud en zilver of gerhodineerd metaal.

Voor alle sieraden geldt: niet dragen tijdens slapen  en niet douchen met je sieraden om. Ook echt goud en zilver kan verkleuren of lelijk worden.

Verzilverde en zilveren sieraden poetsen

Gebruik een zilverpoetsdoekje voor onderhoud. Nooit poetsen met een 'gewoon' zilverpoetsmiddel. In zilverpoets zit een schuurmiddel en dat zorgt ervoor dat het zilverlaagje weggepoetst wordt. Gebruik in plaats daarvan een geïmpregneerd zilverpoetsdoekje. Hiermee haal je vaak heel eenvoudig de aanslag weg. Nooit wassen, want dan werkt het niet goed meer. Hoe zwarter je doekje hoe beter. Je kunt deze poetsdoekjes bij ons bestellen?

Sieraden met edel- en kleurstenen

Deze sieraden zijn gevoelig voor verschillende soorten zeep en parfums. Ook te fel zonlicht kan een nadelig effect hebben op sommige kleurstenen. Kleurstenen knappen zichtbaar op van een lauw zeepsopje. Borstel de sieraden hierin voorzichtig schoon, spoel ze af en droog ze met een zachte, niet pluizende doek. Bewaar zilveren en verzilverde sieraden en sieraadonderdelen op een afgesloten plaats. In de lucht zit zwavel en dat zorgt voor de donkere aanslag.

Ga je binnenkort op vakantie? Check dan onze handige Vakantiechecklist

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    KyWi Jewelry 9.4 / 10 - 101 Reviews @ Webwinkel Keur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »